Flodder in Amerika! (Flodder 2)

Omdat het huis van de familie Flodder in de vorige speelfilm kapot is geschoten, moet de gemeente alternatieve accomodatie bedenken. Daar deze niet direct beschikbaar is, worden de Flodders op een culturele uitwisseling naar New York gestuurd. Onder begeleiding van Sjakie mogen ze daar een jaar verblijven. Alles loopt natuurlijk al direct in het honderd.

Op JFK-airport aangekomen, wordt de familie namelijk aangezien voor een delegatie van Russische professoren. Hierdoor komen ze in een chique hotel te zitten, denkende dat Sjakie dit allemaal geregeld heeft. Hij is echter in paniek en hard op zoek naar de Flodders. Hun ´oplichterij´ komt uiteraard aan het licht en ze worden het hotel uitgeknald. Omdat ze geen woonplaats hebben, besluiten ze in Central Park te gaan overnachten. ´s Nachts wordt hier een gast overvallen, maar de Flodders weten hem te helpen.

Deze man blijkt eigenaar te zijn van een stripclub, waar dochter Kees direct aan de bak kan. Zaken lijken eindelijk voorspoedig te gaan voor de familie Flodder. Er wacht ze echter nog een groot aantal problemen, waaronder de geile zoon van de president, een woedende bende en een vat met 10.000 liter benzine.

Na het overweldigende succes van de eerste Flodder kon een vervolgfilm natuurlijk niet uitblijven. Zoals wel vaker het geval is met tweede delen is deze van een stuk lager niveau dan het eerste deel. Grootste probleem bij Flodder in Amerika! is het grote gebrek aan originaliteit. Vrijwel alle grappen zijn letterlijke kopieën, waarbij vaak enkel de setting wat anders is geworden.

Zo staat zoon Kees zich deze keer niet te vergapen aan tennis-sletjes, maar aan vergelijkbare dames die aan het basketballen zijn. Ook de tieten van Tatjana Simic komen in deze film weer regelmatig in beeld en vormen de basis voor veel grappen. Zo´n echt goede scène als ´maar buurman... wat doet u nu?´ komt echter niet meer voor. Grootste bron van vermaak was wat mij betreft ook dit weer keer de sociale werker Sjakie. Deze keer komt zijn stunteligheid extra goed uit de verf door zijn gebrekkige kennis van het Engels. Als hij met zijn hand vastzit in een rooster en om hulp wil vragen, zegt hij continu "I sit fast here!"

Ach ja, van te voren was duidelijk dat Flodder 2 niet zo goed zou zijn als de eerste en dat neem ik Dick Maas en de cast dan ook niet kwalijk. Het in 1995 verschenen Flodder 3, met een totaal andere cast, is echter nog wel van een stukje lagere kwaliteit.

Links naar de Flodder recensies op FilmBoob:

Flodder (1986)
Flodder in Amerika! (1992)
Flodder 3 (1995)



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
5 5 6 3 5.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobema:
- Monty Python and the Holy Grail (humor / fantasy : 10)
- Little Nicky (humor : 8.5)
- Monty Python`s Life of Brian (humor : 8.5)
- Abel (humor / drama : 8)
- Erik the Viking (humor / avontuur : 8)


Hoe beoordeelt Boobema categorie humor eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Flodder in Amerika! (Flodder 2)




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand