Sheriff John Higgins zit een stel bankrovers achterna, waarop hij zijn beste vriend doodgeschoten aantreft. Higgins denkt dat hijzelf daarvoor verantwoordelijk was. Hierop trekt hij het allemaal niet meer zo en levert hij zijn tinnen ster in, om een halve bandiet te worden. Dan komt de dochter van die beste vriend in het stadje. Higgins wordt verliefd op haar, maar zij verfoeit hem als ze er achter komt dat hij verantwoordelijk is voor haar vaders dood. Gelukkig komt de waarheid aan het licht en zegeviert het recht. Uiteraard leefden Higgins en de meid nog lang en gelukkig...
Aanvankelijk leek me Texas Terror, een film van een klein uur, een goede film om te bekijken voor het slapen gaan. Ik had beter direct het bed kunnen gaan opzoeken, want het werd zo ongeveer het langste uur uit mijn leven. Dit is zonder enige twijfel het meest miserabele dat ik tot nu toe op westerngebied ben tegengekomen. En ook het goedkoopste, naar ik vermoed. Alles is enorm slecht aan deze baggerproductie uit de stal van Lone Star. Het meest ergerlijke is het misselijkmakende en door de clichés getrokken verhaal, althans wat daarvoor moet doorgaan. Daarnaast is de weinige actie die de film heeft gruwelijk slecht gefilmd en uitgevoerd. John Wayne betoont zich hier een abominabele acteur, maar qua vertolkingsniveau valt hij niet eens uit de toon.
Als verzachtende omstandigheid het jaar van uitgifte van deze b-western opvoeren, gaat niet op; regisseur Sigmund Newfield en acteur Tim McCoy bewezen met Aces and Eights en Border Caballero immers hoet het wél kon. Het enige goede aan deze film is de misleidende titel. Wat een enorme schijtfilm.