Immortals

Tarsem Singh. Als u hem niet kent van TheCell of The Fall, dan kent u hem wellicht van de clip die hij maakte voor R.E.M. ‘Losing my Religion’. Voor Immortals werkte hij samen met het productieteam van 300. Wat hem voor ogen stond, was een actiefilm over de wereld van de Griekse mythologie, gefilmd in de stijl van de Renaissance.

Pardon?

Dat wil zeggen: In de stijl van beroemde schilders als Caravaggio en Michelangelo.

Ooit, zo wordt ons verteld, dachten de goden dat ze onsterfelijk waren, maar toen ontdekten ze dat ze elkaar konden doden. Een vreselijke oorlog was het gevolg. De Helleense Goden wonnen, de verliezers, de Titanen, slijten sindsdien hun dagen in gevangenschap, maar ze zinnen natuurlijk op wraak. De Oosterse Koning Hyperion is Griekenland binnengevallen, op zoek naar de Boog van Epirus, die hem absolute macht kan schenken.  De Goden mogen niet rechtsreeks ingrijpen, maar Zeus, de oppergod, heeft een jongeman, Theseus, stiekem opgeleid tot een machtige  krijger. Theseus trekt de aandacht van Phaedra, een maagdelijke priesteres die in de toekomst kan kijken. Ze voorziet een grote toekomst voor de jongeling.

Singh heeft geen bestaande mythe verfilmd, maar hier en daar elementen uit de Griekse mythologie geplukt, en daar zelf een verhaal rond geweven. Classici zullen weer het nodige hebben aan te merken. Het gaat Singh echter vooral om het uiterlijke vertoon. Wie Caravaggio kent, weet dat de man een tamelijk gruwelijke fantasie had. Singh kijkt ook niet op een afgehakte ledemaat of verbijzeld hoofd meer of minder. Uiteindelijk worden de Titanen bevrijd, en mondt de zaak uit in een massale hakpartij. Intussen  leren we ook hoe een sterilisatie in zijn werk ging in die dagen. Ik kan u zeggen, daar kwam geen chirurg aan te pas.

Immortals is visueel indrukwekkend, maar op een wijze waarop veel actiefilms vandaag de dag indrukwekkend zijn: het oogt allemaal erg digitaal en afstandelijk. We denken soms inderdaad aan Caravaggio en Michelangelo (de slotscène lijkt op de plafondschilderingen in de Sixtijnse Kapel, ook de Piëta komt om de hoek kijken, zie foto links). Cavill is niet slecht als de onverwoestbare Theseus, maar de aandacht gaat toch vooral uit naar de adembenemende Freida Pinto als Phaedra en Mickey Rourke als Koning Hyperion. Rourke speelt de bruut als een vulgaire, rochelende vetzak, en dat werk prima. Op die manier wordt hij wel de meest ‘menselijke’ figuur uit de hele film, en dat heeft weer een vreemd effect.



FX Acteren Sfeer Originaliteit Totaal
7 6.5 6.5 6 6.5

Aanraders in overeenkomstige genres, volgens Boobytrap:
- Die xue jie tou (Bullet in the Head) (actie / oorlog : 7)
- Dark of the Sun (The Mercenaries) (actie / oorlog : 7)
- Bang Rajan (actie / oorlog : 7)
- Centurion (actie / oorlog : 6.5)
- Bang Rajan 2 (actie / oorlog : 6.5)


Hoe beoordeelt Boobytrap categorie actie eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordeelt Boobytrap categorie oorlog eigenlijk?
012345678910

Hoe beoordelen bezoekers deze recensie?



Immortals
Immortals
Immortals
Immortals




Het Schnitzelparadijs:
Wel een leuke film maar ik raad hel niet aan omdat het een beetje saai is...
Moordwijven:
Absoluut niet mee eens!!!! Waanzinnig goede film. Van begin tot het eind hi...
Zwart Water:
Super leuke film! ??...
Rabat:
Haald het niveau van deze film nogal omlaag.. ...
New Kids Nitro:
Weet iemand waar ik die blazer van rikkert kan kopen?...
Minotaur:
bruh...
The Maze Runner:
#dylanToThegraveyard...
Bekijk 100 laatste posts


Bioscoopagenda:
Google





Terug naar vorige pagina | Naar filmoverzicht
Game design in Nederland | Game design in New Zealand